Известие

Collapse
No announcement yet.

Да махам ли катализатора?Алфа 156 JTD

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Да махам ли катализатора?Алфа 156 JTD

Здравейте колеги.Искам да си изкажете мнението дали си заслужава да махам катализатора.Какви са плюсовете и минусите?Колата е Алфа 156 1.9 ЖТД 110к.с.
    Alfa Romeo 156 1.9 JTD 110 '01

Първоначално публикувано от Praslan Покажи съобщение
    Здравейте колеги.Искам да си изкажете мнението дали си заслужава да махам катализатора.Какви са плюсовете и минусите?Колата е Алфа 156 1.9 ЖТД 110к.с.
    само плюсове... ще и е по леко като цяло
    156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Първоначално публикувано от Jivko7777 Покажи съобщение
      само плюсове... ще и е по леко като цяло
      Благодаря за бързия отговор.А в разхода ще има ли някаква промяна ?

Comment

Плюсове: колата започва да "върви" повече. Тогава на мястото на катализатора се поставя резонаторно гърне, чиято роля е да не ти дрънчи на ламарина около 2500-3000 оборота, както и ламбда-сондата да измерва по-точно (а тя работи коректно, когато изгорелите газове излизат с точно определена скорост).
        Минус: няма да си "Green"
        Hennessey Venom GT, 2009 - ex, тоталка,
        Bugatti Veyron 16.4 Grand Sport 2011 - ex, за скрап,
        Pagani Huayra 2014 - ex, за части,
        Alfa Romeo 156 1.9JTD, 150 коня.

Comment

Първоначално публикувано от Praslan Покажи съобщение
          Благодаря за бързия отговор.А в разхода ще има ли някаква промяна ?
          да намаля малко дали гърне или тръба няма значение ти си дизел, няма нищо да дрънчи и т.н.
          156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Първоначално публикувано от dansguardian Покажи съобщение
            Плюсове: колата започва да "върви" повече. Тогава на мястото на катализатора се поставя резонаторно гърне, чиято роля е да не ти дрънчи на ламарина около 2500-3000 оборота, както и ламбда-сондата да измерва по-точно (а тя работи коректно, когато изгорелите газове излизат с точно определена скорост).
            Минус: няма да си "Green"
            Колега до колкото съм запознат аз нямам Ламбда Сонда.Само бензинките са с сонди.

Comment

А някакви негативи като пушене и мирис на нещо гадно от ауспуха има ли
              Първоначално публикувано от haljscho Покажи съобщение
              110к.с. е с един по-голям катализатор по средата.
              115к.с. е с 2-по-малки, един след турбото и един по средата.....
              Гледах и аз имам два , един много малък и един голям след меката връзка. Първия някой махал ли го е
              Alfa Romeo 147 1.9 JTD 8v Distinctive
              Fiat Punto Mk1 1.2 Fire
              Ex: BMW E61 530 Xi

Comment

Махаш и двата.
                Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

Първоначално публикувано от RoMeO_156_GTA Покажи съобщение
                  А някакви негативи като пушене и мирис на нещо гадно от ауспуха има ли

Гледах и аз имам два , един много малък и един голям след меката връзка. Първия някой махал ли го е
                  Ммммм дааааа и 2-та и си чуваш турбинката през ауспуха...... Кеффффф....
                  sigpic
                  Защо ти е манекенка, след като си имаш АЛФА 156
                  156 JTD-110-EX, /147 JTD.EX, /156 JTD 115 EX
                  147 JTDm 140-Малката манекенка
                  GT- JTDm 150

Comment

Може ли да попитам и аз нещо? На Алфа 156 1.9жтд 105 коня колко катализатора са, един или два? Благодаря за отговора предварително колеги.
                    Alfa Romeo 156 2.4JTD+++ Alfa Romeo 156 1.9JTD+
                    ex. Fiat Stilo 1.6 16v

Comment

Първоначално публикувано от TheRaDoOo Покажи съобщение
                      Може ли да попитам и аз нещо? На Алфа 156 1.9жтд 105 коня колко катализатора са, един или два? Благодаря за отговора предварително колеги.
                      1
                      156 2.4JTD 136+ PS

Comment

колеги при бензинките същите ли са признаците върви повече и нестава green имах спомен ,че на преглед вече мерят и изгорелите газове и правят проблем вярно ли е ?
                        Alfa Romeo 156 - 1,6 ts - K&N air filter

Comment

Аммм те ако не са и добре газовете и със и без катализатор пак няма те пуснат на прегледа. Аз съм махна катализатора и едното средно гърне и минах на прегледа без ядове ама колата си бачка "часовник" няма пушене и тн,чак ръждив станал вътре (за това газта помага)
                          EX-AlfaRomeoSuper155 2.5 V6 + Remap by O.E.Motorsport and LPG Injection
                          EX Mazda 6 2004 +Lpg ----EX SAAB 9-3ss 2.8V6-AERO 250hp MY2006 - With LPG+obd
                          NOWAudi a6 c6 Allroad 3.2 FSI + LPG

Comment

Първоначално публикувано от alfaa156 Покажи съобщение
                            колеги при бензинките същите ли са признаците върви повече и нестава green имах спомен ,че на преглед вече мерят и изгорелите газове и правят проблем вярно ли е ?
                            Мерят, ама няма проблем.Понавървява без него, а откак съм със спортно гърне осезаемо.Нямам идея дали е придобила някоя друга катърска сила но определено по добре върви и ускорява.Ма не знам на прегледа дали няма да ми направят спънка за шум.
                            По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
                            конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
                            Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
                            Alfa Romeo 156 1.8ts 2001

Comment

Абе не ви ли писна по 93754836473648374930480349394736473647364834 пъти да питате едно и също и хората да отговарят 3284637846378438947390483439473487638463894 пъти еднакво..?
                              Катализатори, масло, катализатори, масло, масло, масло, катализатори, вариатори... Отвреме-навреме дебитомери (по-рядко щото не ви се иска да повярвате, че в тях е проблема, разбираемо)...
                              Last edited by badmadafaka; d.m.y г., 00:33.

Comment

Working...
                              X